Ursuleţii gumaţi şi jeleurile colorate de diferite forme se număra printre dulciurile preferate ale tuturor copiilor şi de multe ori şi ale… adulţilor.

În cazul în care eşti fascinat de aceste dulciuri extrem de populare, atunci poate ar fi bine să afli care sunt ingredientele principale folosite în prepararea lor.

Aceste produse extrem de gustoase, pe lângă faptul că au conţinut foarte ridicat de zaharuri, conţin gelatina obţinută din reziduuri animale.

Însă, partea cea mai neplăcută nu este faptul că jeleurile sunt obţinute din această substanţă derivate din colagen, ci modul în care este obţinută aceasta.

Pentru a înţelege cât mai bine cum procesul prin intermediul căruia sunt obţinute aceste produse, un regizor belgian a realizat un scurtmetraj intitulat ‘Gelatin – The real story’.

Filmuleţul a devenit viral pe internet şi a fost folosit până şi de Asociaţia Română de Pro Consumatori, cu scopul de a atrage atenţia părinţilor cu privire la aceste ‘cocktailuri chimice’.

Un alt aspect negativ al acestor dulciuri este faptul că majoritatea producătorilor depăşesc cantitatea zahăr recomandata pe 100 de grame de jeleuri. Ceea ce nu ştiu părinţii este faptul că odată cu majorarea aportului de zahăr, valoarea energetică devine şi ea extrem de ridicată.

Unii producători încearcă să ‘mascheze’ faptul că utilizează cantităţi industriale de zahăr pentru a produce aceste alimente, înlocuind denumirea de ‘zahăr’ cu: fructoza, sirop de malţ, extract de malţ, zahăr brun sau agava.

Toate cele enumerate mai sus nu reprezintă altceva decât îndulcitori artificiali.

Aşadar, atunci când te bucuri de un jeleu gândeşte-te că nu faci altceva decât să mănânci un amestec de rămăşiţe animale topite, substanţe chimice şi mult

Leave a Reply