Legenda cinematografiei române a murit astăzi într-o clinică de recuperare, în care şi-a petrecut ultimele săptămâni de viaţă.

La sfârşitul lunii mai, Sebastian Papaiani a fost găsit inconştient de către soţia sa, care a dezvăluit că acestuia i se făcuse rău în baie, după care a căzut şi s-a lovit la cap.

În urma impactului cu podeaua, actorul în vârstă de 80 de ani a suferit o leziune gravă la piciorul stâng iar în ultimele săptămâni de viaţă de abia mai putea vorbi.

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936 în Piteşti. În copilărie, actorul a trăit într-un cartier de ţigan, de la care a avut de învăţat. Tatăl său, Alecu Papaiani era de origine greacă.

La 17 ani renunţa la jobul de contabil pentru a-şi face debutul în teatru, la îndemnul fostei Miss România 1936 Crina Cojocaru.

În 1960, tânărul Sebastian devine absolventul Institutului de Teatru şi Cinematografie Bucureşti. Extrem de activ pe scena teatrului românesc, Sebastian filmează an de an, însă calea spre marea carieră i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu același nume (1974).

În 1963, talentatul actor s-a căsătorit cu actriţa Eugenia Giurgiu, care i-a dăruit un fiu. Potrivit presei romane, Sebastian Jr. nu şi-a mai văzut tatăl de mai bine de 29 de ani.

După divorţul de Eugenia, Sebastian s-a căsătorit cu Marcela. În 2002, Sebastian Papaiani a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler şi a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.

Leave a Reply