Un caz legal privind vânzarea de set-top box-streaming de video, care poate avea acces la conținutul de abonamente pe gratis începe marți.

Așa-numitele ‚cutii Kodi complet încărcate’ au câștigat popularitate, dar legalitatea vânzării lor este sub semnul intrebarii.

Un comerciant din Middlesbrough, Brian Thompson, este acuzat de echipamente care ‚au facilitat eludarea’ măsurilor de protecție a drepturilor de autor si de vânzare.

Procesul a fost descris ca fiind un caz de reper de către observatorii industriei.

Dl Thompson nu va intra in proces de marți, dar a declarat presei locale că intenționează să conteste acuzațiile.
Ce este Kodi?

Kodi este software-ul gratuit, conceput pentru a aduce clipuri video, muzică, jocuri și fotografii împreună într-o singură aplicație ușor de utilizat.

Si-a început viața ca un program numit Xbox Centrul Media (XBMC), care a adăugat o caracteristică-bogata media playerului consolei de jocuri originala Xbox.

Proiectul open-source a fost dezvoltat de către voluntari și acum poate fi instalat pe o varietate de dispozitive, inclusiv smartphone-uri și computere.

Acesta poate fi, de asemenea, încărcat pe dispozitive conectate la televiziune, cum ar fi stick-ul Amazon Fire sau caseta Apple TV, cu toate că aceasta nu este susținută de către producători.

Ce sunt cutiile Kodi?
Unele magazine vând gata de utilizare la set sau stick-uri de televiziune încărcate în prealabil cu software-ul Kodi.

Ele sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de cutii Android, deoarece multe dintre dispozitivele Android ruleaza ca sistem de operare primar.

Dezvoltatorii din spatele Kodi spun ca software-ul lor nu conține nici un conținut propriu și este proiectat pentru a reda conținut media sau ‚disponibil în mod liber’, pe internet, deținute în mod legal.

Leave a Reply