Oraşul Sibiu este primul oraş din România care va devein Regiune Gastronomică Europeană. Potrivit Agerpres, aceasta titulatură a fost acordată de un juriu internaţional şi ceremonia de numire va avea loc în 2019, alături de un oraş din Grecia.

Preşedintă juriului şi a Institutului Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Artă și Turism Diane Dodd a făcut anunţul official joi, la Palatul Brukenthal.

În anul 2007, după ce a primit titlul de Capitala Culturală Europeană, oraşul Sibiu a înregistrat un număr record de turişti iar noul statut va atrage şi mai mulţi curioşi.

‘Colaborarea cu Sibiul ne bucură foarte mult. Suntem siguri că data viitoare când vom veni aici vom putea prezenta primele noastre proiecte comune. Acest titlu este o provocare pentru noi pentru că ne ajută să facem legătura între diferite sectoare și ne ajută să devenim o destinație turistică majora’, au declarat reprezentanții din Grecia.

Potrivit primăriei, proiectul pentru a obţine acest titlu a fost depus la institutul pentru gastronomie în luna iulie.

Juriul a ajuns la Sibiu la începutul acestei săptămâni şi s-au declarant extreme de încântaţi de cultura noastră.

Pentru a susţine acest proiect 100%, primăria Sibiului plănuieşte să înfiinţeze o asociaţie care să coordoneze orice mişcare.

Membrii asociației vor asigura finanțarea funcționării, estimată la un necesar de aproximativ 200.000 de euro. Oraşul Sibiu organizează anual în jur de 30 de festivaluri gastronomice.

Pe lângă cele 25 de programe propuse pentru 2019, programul cultural include şi organizarea unor ateliere de gătit şi promovarea gospodăriilor ţărăneşti.

Leave a Reply