Sute de persoane au participat, vineri, , la funeraliile lui Ioan Gyuri Pascu, în oraşul Agnita, Sibiu unde oamenii au aplaudat minute în şir clipa în care trupul lipsit de viata al artistului a fost carat afara din capela evanghelică.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un numar de patru preoţi, in Agnita, în cimitirul evanghelic.

Preşedintele Klaus Iohannis, primarul Capitalei, Gabriela Firea si premierul Dacian Cioloş au trimis toti coroane de flori in memoria acestuia. O coroană uriasa de trandafiri a fost plasata lângă trupul neinsufletit al acestuia din partea colegilor lui Ioan Gyuri Pascu de la Divertis.

La funeralii au participat printre alţii si cantareata Elena Cârstea alaturi de Marcel Părău, solist de muzică populară.

Ioan Gyuri Pascu a decedat luni dimineaţă, fiind in vârsta de numai 55 de ani, ca urmare a unui stop cardiorespirator.

Comediantul, cantaretul si actorul Ioan Gyuri Pascu s-a născut pe 31 august 1961 in Agnita. Acesta fost musician, actor si membru al grupului de divertisment Divertis. In anul 1982 acesta s-a lansat în lumea muzicală, de atunci abordand diverse stiluri in materie de muzica, printre care putem enumera muzica rock, pop, blues si reggae.

Pe lângă faptul ca era membru al grupului Divertis, unde satiră politică a fost abordata in special,  el a mai jucat si în filme de lung metraj printre care putem enumera ‘O vară de neuitat’ scris în regia lui Lucian Pintilie şi ‘Occident’ fiind regizat de Cristian Mungiu.

Actorul a jucat în numeroase piese de teatru, ca ‘Take, Ianke şi Cadîr’, unde a asigurat şi coloana sonoră a unora din ele.

Leave a Reply