După demisia lui Vasile blaga, Alina Gorghiu va deveni preşedintele unic al PNL, cel puţin pentru o perioadă.

În timp ce avocata va ocupa funcţia de conducere, primarul Aradului Gheorghe Falca va deveni şeful campaniei.

‘E un semn de maturitate a unei echipe care s-a format în urmă cu doi ani. Povara am împărţit-o până azi cu Vasile Blaga şi a fost mai uşor. Priorităţile noastre sunt acum programul de guvernare. O să le prezentăm de la CNC de săptămâna viitoare. O să vedeţi oameni noi pe listele noastre, chioar dacă o să mai vedeţi opoziţia unor lideri de filiale’, a declarat Gorghiu.

Întrebat de jurnalişti ce are de gând pe mai departe, Vasile Blaga a răspuns: ‘O să am şi eu un punct de vedere’.

Grupul foştilor democrat-liberali s-au reunit la sediul central al partidului în jurul orei 15.00.

Aceştia şi-au prezentat sugestiile cu privire la numirea unui nou copreşedinte. Potrivit unor surse, Gheorghe Flutur pare cel mai potrivit pentru a ocupa poziţia însă s-a declarat neinteresat.

Potrivit MEDIAFAX, suceveanul va pleca la Munchen împreună cu o delegaţie oficială din judeţul Suceava, unde  vor lua parte la un târg de investiţii în parcuri industriale.

O altă favorite a democratic-liberalilor a fost deputatul Adriana Saftoiu. Cătălin Predoiu a fost şi el vehiculat printre variantele propuse de diplomaţi.

Mai mulţi liberali din fostul PNL au susţinut că cea mai bună soluţie ar fi un preşedinte unic care ar da şi semnalul că fuziunea dintre cele două formaţiuni a fost finalizată.

Leave a Reply