Campionul mondial la categoria grea,Tyson Fury, spune că s-a retras din box printr-un mesaj pe Twitter.

Britanicul de 28 de ani, s-a retras de la revanşa cu ucraineanul Wladimir Klitschko, programată pentru 29 octombrie, din cauza problemelor de sănătate mintală.

Fury, care deține titlurile WBA și WBO, se confruntă cu o audiere în noiembrie, într-o acuzaţie pentru o presupusă încălcare a dopajului.

‚Boxul este cel mai trist lucru la care am luat vreodată parte’ spune tweet lui, adăugând: ‚Eu sunt cel mai mare, și, de asemenea, retras.’

Fury era programat pentru a câștiga cel mai important meci din cariera să pentru o a doua luptă cu Klitschko la Manchester Arenă în această lună.

El a amânat revanșa inițială împotriva Ucrainei, care a fost programată pentru luna iulie, după ce și-a rănit gleznă în timpul antrenamentului.

I-au fost date 10 de zile de către Organizația Mondială de box să furnizeze motive detaliate pentru cea de-a doua retragerea a sa.
Steve Bunce a declarat pentru BBC Radio 5 Live: ‚Cred că acest lucru este mai mult decât a împinge mass-media și publicul. Cred că se baga înainte la rând înainte ca oamenii să înceapă să se ia de centurile câştigate de acesta.’

‚Tyson Fury simte că a fost trecut cu vederea, neglijat, subîndrăgit, dar el a alimentat asta prin faptul că a spus lucruri care sunt idioate.

‚El va reveni, probabil, din nou după doi ani, dar ce tip de boxer va fi atunci nu am nici o idee.’

Corespondentul BBC box Mike Costello a adăugat: ‚Nu este prima dată când Fury a făcut astfel de remarci și s-ar putea să nu fie nici ultimele’

Leave a Reply