Administraţia de la Ankara a ‘sugerat’ Guvernului Roman să închidă şcolile fondate de rivalul său principal, Fethullah Gulen, pe care îl considera singurul responsabil din spatele loviturii de stat de la 15 iulie.

Informaţia a fost făcută publică de Ministrul roman al Afacerilor Externe Lazăr Comanescu, care susţine că preşedintele turc a mai făcut o astfel de solicitare la reprezentanţa diplomatică a Turciei din Bucureşti, la câteva zile după lovitura de stat.

‘Am fost în vizită, împreună cu omologul meu polonez, pe 25 august, la Ankara. Am avut discuții extinse cu colegul nostru turc, am avut o oră, dacă nu mai bine, discuții cu președintele țării, Erdogan’ a declarat Lazăr Comănescu pentru Digi24.

Potrivit diplomatului roman, reprezentanta diplomatică a Turciei de la Bucureşti nu este singura instituţie care a venit cu astfel de solicitări.

În timpul unei vizite oficiale la Ankara, un grup de diplomaţi de origine turca au invocat acelaşi subiect.

‘Am spus foarte clar că în România toate instituțiile de învățământ își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația românească’, a adăugat Ministrul roman.

În urma tentativei eşuate de lovitura de stat, 160 de persoane şi-au pierdut viaţa iar 80,000 au fost reţinute de autorităţi.

17,000 încă se afla sub arest iar alte zeci de mii de persoane şi-au pierdut locurile de muncă.

Iată lista şcolilor fondate de organizaţia lui Fethullah Gulen: Scoala „Spectrum“ Bucureşti, Scoala „Spectrum“ Constantă, Scoala Internaţională „Spectrum“ Iaşi, Scoala Internaţională „Spectrum“ Cluj, Scoala Internaţională „Spectrum“ Timişoara, Scoala Internaţională „Spectrum“ Ploieşti, Internaţional Computer High School of Bucharest (ICHB) (Liceul Internaţional de Informatică), Internaţional Computer High School of Constantă (Liceul Internaţional de Informatică), Internaţional School of Bucharest şi ISB Early Learning Centre.

Leave a Reply