Se pare că Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor (CNATDCU) nu va mai analiza teza de doctorat a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laurei Codruţa Kovesi, chiar dacă Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) a susţinut că a trimis postal o solicitare în acest sens Ministerului Educaţiei. Pentru a fi luată în serios, trebuie depusă sesizarea la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării şi Dezvoltării şi Inovării.

Viorel Barbu, preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a declarat că regulamentul de organizare este unul foarte clar, iar pentru ca sesizarea să fie luată în serios şi să fie denumită o comisie de lucru, aceasta trebuie să fie personal depusă la sediul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării şi Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).
‘Sunt nişte proceduri. Numai dacă există o sesizare de plagiat transmisă în condiţii legale, adică documentată, la UEFISCDI, atunci acesta o transmite Consiliului CNATDCU. Numai în aceste condiţii. Trebuie făcută o sesizare după regulile Regulamentului’, a declarat preşedintele CNATDCU Viorel Barbu pentru Adevărul.
În acelaşi timp, Mirabelă Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, a întărit declaraţia lui Barbu spunând că sesizarea nu are cum să fie transmisă de la Minister către UEFISCDI.

‘Trebuie o sesizare conformă, la UEFISCDI’, a susţinut Amarandei. Până în cadrul orei 13.00, nu a ajuns nici o sesizare la Ministerul Educaţiei sau la sediul UEFISCDI. Dorin Isoc, Preşedintele Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), a declarat luni, că asociaţia a trimis astăzi, prin poşta rapidă, ‘toate documentele şi dovezile’ la Ministerului Educaţiei, precum şi la Universităţii de Vest din Timişoara pentru a demonstra în acest fel că lucrarea de doctorat scrisă de Laura Codruţei Kovesi este plagiată,.

‘Prin prezenţă vă solicităm să dispuneţi realizarea unei anchete cu privire la condiţiile pe care noi le apreciem, în mod argumentat, drept neconforme cu privire la modul de elaborare şi redactare a tezei de doctorat depusă şi susţinută de Kovesi Laura Codruţa’, susţine sesizarea Asociaţiei GRAUR.
Reprezentanţii Asociaţiei au declarat că lucrarea de doctorat a acesteia cuprinde ‘un plagiat multiplu’ vrând astfel dispunerea retragerii titlului ştiinţific de doctor a celei în cauză.

Leave a Reply