Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, că nu va desemna ‘o persoană urmărită sau condamnată penal’ pentru funcţia de premier.

‘În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură. Clasa politică trebuie să se reformeze, trebuie să avem politicieni curați și acest criteriu va fi criteriul eliminator. (…) Indiferent de cine vine propusă, eu, președintele României, nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal’, a declarant preşedintele cu privire la alegerile parlamentare din decembrie.

Întrebat dacă unul dintre favoriţi ar beneficia de o susţinere masivă din partea parlamentului, Iohannis a ţinut să sublinieze că persoana care va ocupa funcţia de conducere trebuie să aibă capacităţile necesare pentru a conduce un guvern, fără a lua în calcul faptul că este susţinut de anumite persoane.

Executivul a ţinut să precizeze că persoana pe care o va desemna, nu va fi una care va recurge la jocuri politice pentru a obţine votul Parlamentului.

‘Să fie o persoană pe care eu o consider capabilă să conducă guvernul şi să întrunească o majoritate parlamentară’, a mai adăugat Iohannis.

Acestea fiind spuse, se înţelege de la sine faptul că PSD-istul Liviu Dragnea nu întruneşte caracteristicile enumerate de preşedintele roman.

Recent, liderul PSD a fost condamnat la doi de închisoare cu suspendare pentru contribuţia pe care a avut-o în cazul ‘Referendumul’.

Fostul primar al Sibiului a subliniat că îşi va menţine poziţia de a nu lua în calcul o persoană urmărită penala indiferent de părerea majorităţii din Parlament.

Leave a Reply