Un bărbat britanic ar putea deveni prima persoană din lume a fost vindecată de HIV, folosind un nou tratament proiectat de o echipă de oameni de știință de la cinci universităţi din Regatul Unit.

Anonimul în vârstă de 44 de ani, este primul dintre cele 50 de persoane pentru a finaliza un proces de tratament ambiţios, conceput de oamenii de ştiinţă şi medici din cinci universităţi de top din Marea Britanie.

Directorul general al Institutului Naţional pentru Biroul de Cercetare de Sănătate pentru infrastructura de cercetare clinică din Marea Britanie, Mark Samuels, a declarat că tratamentul a fost prima terapie creată pentru a urmări şi distruge HIV-ul în fiecare parte a corpului, inclusiv în celulele latente care se sustrag tratamentelelor actuale.

Oamenii de ştiinţă au declarat pentru The Sunday Times din Londra, ca în prezent “virusul este complet nedetectabil în sângele omului, cu toate că ar putea fi ca urmare a unor medicamente obișnuite.”

Cu toate acestea, în cazul în care celulele latente sunt, de asemenea, eliminate din aceasta, ar putea reprezenta primul tratament complet.

Samuels a spus: “Aceasta este una dintre primele încercări serioase la un tratament complet pentru HIV. Explorăm posibilitatea reală de a vindeca HIV. Aceasta este o provocare uriașă și este încă la început, dar progresul a fost remarcabil.”

Procesul este realizat de cercetători de la universităţile din Oxford, Cambridge, Imperial College, Londra, University College, Londra şi Kings College, Londra.

HIV este atât de dificil de tratat pentru că are ca ţinta sistemului imunitar, despicându-se în ADN-ul celulelor T, astfel încât acestea să nu poată ignora boala, şi să se transforme în fabrici virale care reproduc virusul.

Tratamentele actuale, numite terapii anti-retroviral, ţintesc acest proces dar acestea nu pot detecta celulele T latente infectate.

Leave a Reply