Traian Băsescu, fostul preşedinte a dezvăluit că banii rezultaţi din urmă dosarului Microsoft au ajutat la campania electorală din 2009, înclusiv în cea destinată acestuia. Băsescu a subliniat că încă din anii 2012-2013 era informat că Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au rulat 100 de milioane de dolari  şi 100 de milioane de euro folosiţi în campaniile electorale începând din 2004 până în 2014.

Traian Băsescu a mai precizat că cele patru persoane condamnate în dosarul Microsoft au folosit banii rezultaţi în campaniile electorale.

‘Fie că vorbim de Sandu, Cocos sau Niro să ştiţi că banii care li se imput s-au dus în campanii electorale, inclusiv în a mea,’ a spus fostul preşedinte.

Acesta a mai declarat că în cazul în care procurorii sau judecătorii ar fi vrut într-adevăr să găsească banii din dosarul respectiv ar fi putut să ia fisele se însoţire aferente containerelelor venite din China în 2008.

‘Informaţiile cu containerele le-am primit din port după ce am terminat mandatul la Cotroceni. Dacă voiau să găsească banii cheltuiţi aflau şi destinaţia. Acele containere nu s-au descărcat oriunde. Au fost descărcate pe la Târgu Mureş, Suceava, Bucureşti. Ridicolul situaţiei era că acele containere conţineau geci de toate cele trei culori: roşu, galben şi portocaliu. Banii vehiculaţi în acest dosar au finanţat cea mai mare parte din campania din 2009’, a adăugat Băsescu.

Fostul preşedinte a făcut public faptul că ştia încă din anii 2012-2013 de afacerea cu Microsoft.

‘Dacă îmi aduc bine aminte din documentele statului prin conturile lui Pescariu şi Florică au circulat 100 de milioane de euro şi 100 de milioane de dolari. Când s-a declanşat furtuna Microsoft mă aşteptam să-i văd pe cei doi reţinuţi. Instituţiile statului ştiau de cel puţin un an înainte ca cei doi să facă denunţuri de toată afacerea. Nu înţeleg de ce au fost lăsaţi şi cu banii şi cu libertatea. A fost o întreagă istorie pe care am citit-o în documentele statului. Sumele uriaşe au fost vehiculate timp de 10 ani, din 2004 şi până în 2014. Discutam de o mare ticăloşie care se întinde pe 10 ani, care s-a terminat cu 4 nefericiţi, iar suma vehiculată este sub 10 la sută din toată afacerea’, a declarat acesta.

‘Revolta mea este că am citit sub semnătură acele informaţii, iar ce m-a liniştit a fost că au venit la mine în 2012-2013 spre informare şi s-au dus către parchete şi DNA pentru a-şi urma cursul. Din aceşti bani au fost finanţate trei campanii: roşie, galbenă şi portocalie.’

Leave a Reply