Ziua Mondială a Animalelor este o zi internațională de acțiune pentru drepturile și bunăstarea animalelor, sărbătorită în fiecare an la data de 4 octombrie, ziua de sărbătoare a Francisc de Assisi, sfântul patron al animalelor.

Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor, potrivit site-ului oficial al Zilei Mondiale a Animalelor este ‘Pentru a ridica starea animalelor, în scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare din întreaga lume.’

Celebrând Ziua Mondială a Animalelor unește mișcarea bunăstarea animalelor, mobilizarea acesteia într-o forță la nivel mondial pentru a face lumea un loc mai bun pentru toate animalele și animalele de casă, cum ar fi pisicile sau câinii.

Este sărbătorită în moduri diferite în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică. Prin conștientizare sporită și educație, putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe sensibile și în o atenţie deplină este acordată bunăstării lor.

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiata de Heinrich Zimmermann, scriitorul german și editor al revistei Mensch und Hund / Man and Dog. El a organizat prima Zi Mondială a Animalelor, la 24 martie anul 1925, la Palatul Sport din Berlin, Germania. Peste 5.000 de persoane au participat la acest prim eveniment. Evenimentul a fost inițial programată pentru 4 octombrie pentru a se alinia cu ziua sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, sfântul patron al ecologiei, cu toate acestea, locul de desfășurare nu a fost disponibil în acea zi.

Evenimentul a fost mutat la 4 octombrie, pentru prima dată în 1929. Inițial, el a găsit un text numai în Germania, Austria, Elveția și Cehoslovacia. În fiecare an, Zimmermann a lucrat neobosit pentru promovarea Zilei Mondiale a Animalelor. În cele din urmă, mai 1931, la un congres al Congresului Internațional pentru Protecția Animalelor din Florența Italia, propunerea sa de a face 04 octombrie Ziua Mondială a Animalelor universale, a fost unanim acceptată și adoptata ca rezoluție.

Leave a Reply