De Ziua Internaţională a Educaţiei, un grup de puşcaşi marini au organizat o instrucţie cu elevii de V-VIII a unei şcoli din Constantă.

Fără să ezite nici măcar o secundă, cei mici au trecut la treaba alături de militari. Chiar dacă exerciţiile fizice păreau destul de solicitante, elevii au urmat indicaţiile puşcaşilor marini cu rigurozitate.

Cei mici au făcut flotări, genuflexiuni şi au făcut câteva ture de teren.

‘Flotarea cu cineva în spate, aceea a fost cea mai grea deoarece trebuia să îți ții picioarele pe altcineva și amândoi să facă flotări’, a dezvăluit unul dintre elevi.

Observandule calităţile sportive, grupul de puşcaşi marini au rămas plăcut impresionaţi şi au promis să mai organizeze astfel de activităţi.

‘Le-am arătat puțin din ce fac puşcaşii marini. Câteva exerciţii de bază. Au făcut o treabă foarte bună. Au dat tot ce au avut mai bun’, a declarant militarul Douglas Dean.

Cei mici i-au asaltat pe soldaţi cu întrebări, cea mai frecventă fiind: ‘Cum e să fii departe de familia ta?’.

Extrem de răbdători, americanii au explicat că în momentul în care îţi place unde te afli şi jobul pe care îl prestezi, situaţia devine mai uşoară.

Ba mai mult, aceştia au ţinut să laude România, de care sunt îndrăgostiţi iremediabil.

‘Sunt aici de peste un an și câteodată mă simt ca și cum aș fi acasă’, a adăugat unul dintre ei.

Activitatea a început la ora 10 iar puşcaşii marini, în frunte cu locotenentul Saul Burleso au fost întâmpinaţi cu pâine şi are.

Leave a Reply