Meteorologii au atenţionat asupra faptului că vremea rea se va menţine până vineri la ora 10.00, o perioadă în care vor exista precipitaţii pe arii extinse, la munte anunţându-se chiar ninsoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că în Crișana, Maramureș precum și în nord-vestul Transilvaniei vor fi precipitaţii sub formă de ploaie pe arii extinse, preconizându-se ca volumul de apă va depăşi pe alocuri 15 l/mp iar izolat chiar şi 25-30 l/mp.

Pe lângă ploile din zonele mai joase, meteorologii au anunțat că în zona muntoase ninsorile vor predomina, în Munţii Apuseni precum şi în nordul Carpaţilor Orientali strat nou de zăpadă probabil se va depune. Vântul se pare că va avea intensificări temporar partea de nord-vestul a teritoriului, în special la munte, unde viteza unei rafale va atinge până la 65-70 km/h.

ANM a transmis că începând cu seara zilei de vinery, până sâmbătă după-amiaza, ploile se vor deplasa treptat cuprinzând şi regiunile din sud-est a teritoriului, locuri în care cantitatea de apă va fi destul de însemnata.

‘Vremea se va menţine deosebit de rece în special în regiunile intracarpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania şi pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei şi al Munteniei, unde se va produce brumă,’ a declarant ANM.

Meteorologii au avertizat de asemenea că, în judeţele menţionate anterior, o ninsoare moderată va cădea, ce va face că vizibilitatea să scadă izolat chiar şi sub 100 metri. Posibil să se înregistreze şi vânt care va şulfa cu viteze de până la 70 km/h, viscolind în acest fel zăpada care se va depune.

Leave a Reply