Sportiva de origine rusă a dezvăluit într-un interviu recent că, iniţial, Federaţia Internaţională de Tenis a vrut să-i suspende activitatea pentru o perioadă de patru ani.

Deşi pedeapsa Mariei Șarapova a fost deja redusă cu nouă luni, autoritatea sportivă avea de gând să-i aplice o pedeapsă mult mai aspră pentru a face din ea ‘un exemplu’.

‘ITF mi-a aplicat o suspendare de 24 de luni, însă a vrut inițial să mă suspende patru ani. Nu am vrut niciun moment să cred, însă am început să mă gândesc că Federația internațională a dorit să facă din mine un exemplu’, a declarat tenismena pentru PBS.

Frumoasă blondă în vârstă de 29 de ani susţine că în timpul audierii de la Londra, membrii comisiei nu au fost tocmai corecţi iar decizia de a-i reduce perioada de suspendare a fost luată de membrii TAS.

‘TAS este o instanță neutră și mi-a redus suspendarea la 15 luni’, a adăugat Șarapova.

Deşi faptul că a folosit meldonium a avut consecinţe grave asupra carierei sale, fostul numărul unu mondial susţine că substanţa respectivă nu ar trebui inclusă în lista substanţelor interzise, deoarece aceasta nu a reprezentat cauza principală a performanţelor sale incredibile.

Perioada de suspendare a Mariei a început pe data de 26 ianuarie. Aceasta va putea reveni pe terenul de tenis în primăvara anului următor.

Săptămâna viitoare, rusoaica va călători în Las Vegas, unde va participa la un turneu demonstrativ, alături de alte mari nume ale tenisului.

Turneul demonstrativ din Las Vegas a fost organizat în scop caritabil.

Leave a Reply