Câştigătoarea a cinci medalii olimpice de aur a devenit noul ambasador al Campionatului Mondial de gimnastică artistică din 2017.

Potrivit presei americane, startul competiţiei se va da pe 2 octombrie în Montreal, Canada.

Miercuri, în cadrul unui eveniment sportiv, legendarul luptător canadian Georges St-Pierre a fost cel care a anunţat desemnarea Nadiei Comăneci în funcţia de ambasador.

Cu siguranţă, revenirea în oraşul canadian îi va trezi Nadiei o serie de amintiri plăcute.

‘Sunt fericită că organizatorii au crezut în mine, Montreal este o mare parte din viața mea’, a adăugat campioana.

În 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a primit 10-le absolut.

Legenda sportului românesc în vârstă de 54 de ani susţine că acest eveniment sportiv de amploare va ademeni mai mulţi tineri să intre în lumea fascinantă a gimnasticii.

‘Am întrebat despre numărul de copii care fac gimnastică în Canada și mi- s-a spus că sunt aproximativ 60.000. E un număr mare’, a adăugat Nadia.

Ţara noastră este o adevărată ‘fabrica’ de sportive talentate iar aceste competiţii internaţional reprezintă impulsul perfect pentru acest sport.

Nadia Elena Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie în Oneşti şi este prima gimnastă a epocii moderne care a primit nota zece într-o competiţie olimpică.

De-a lungul anilor, Nadia a fost desemnată una dintre cele mai talentate atlete ale secolului XX şi supranumita ‘Zeita de la Montreal’.

La sfârşitul anului 2003, Nadia a publicat prima sa carte, intitulata sugestiv: ‘Scrisori către o tânără gimnasta’ iar regizorul Alan Cooke i-a lansat primul film biografic în 1984.

Leave a Reply