Soacra actualului preşedinte al României a fost înmormântată astăzi în cadrul unei ceremonii private, la care au luat parte 8 preoţi catolici.

Soacra lui Klaus Iohannis, Gerogeta Lăzurca, a murit duminică la vârsta de 82 de ani şi a fost purtată pe ultimul drum în cadrul zilei de marţi, slujba la care au fost prezenţi 8 preoţi catolici, la Cimitirul Municipal Sibiu, a transmis un corespondent din partea MEDIAFAX.

Ceremonia de înmormântare a început în jur de ora 12.20 şi a fost ţinută la Capela Catolică a Cimitirului Municipal Sibiu, unde a ajuns şi maşina responsabilă de familia prezidenţială, la slujba participând în jur de 150 de persoane.

Conform apropiaţilor familiei, Iohannis a vrut ca înmormântarea să rămână un eveniment cu character privat, de aici şi motivul pentru care reprezentanţii guvernului sau al altor autorităţi nu au fost prezenţi la eveniment.
La înmormântare au venit prietenii familiei din Sibiu, persoane apropiate de cuplul prezidenţial, elevi ai lui Carmen Iohannis, care le este atât profesor cât şi diriginte, colegi ai acesteia, precum şi Astrid Fodor, primarul Sibiului, Cristian Roman, prefectul Sibiului, Paul Jurgen Porr, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, care este de altfel şi finul familiei lui Iohannis, Judith Urban, consulul Germaniei la Sibiu, precum şi Andreas Huber, consulul onorific al Austriei la Sibiu.

Apropiaţii familiei spun despre răposata Gerogeta Lăzurca, mama primei doamne, cum că ar fi fost o persoană foarte credincioasă şi sociabilă, fiind în acelaşi timp discretă.

‘Locuiam pe General Magheru şi am fost vecine. Doamna Gerogeta era sociabilă, prietenoasă, credincioasă. Avea toate calităţile. Şi după ce eu am plecat de acolo, ne întâlneam, pentru că frecventam aceeaşi biserică. Era foarte credincioasă. Doamna venea des la biserică şi se ruga’, a declarat una din femeile care au participat la slujbă.

Georgeta Lăzurca a fost înmmormântată lângă Ioan Lăzurca, soţul său, decedat în anul 2010.

Leave a Reply