IT Bitdefender, producătorul soluţiilor de securitate, fiind controlat de Florin şi Măriuca Talpeş, a făcut o investiţie în amenajarea şi dotarea laboratorului de informatică menit pentru studenţii de la Facultatea de Matematică şi Informatică, din incinta Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Laboratorul este utilat cu 12 calculatoare performanţe de ultimă generaţie, asigurând studenţilor un hardware performant precum şi condiţii moderne de lucru.

În afară de asta, Bitdefender va înfiinţa la începutul anului universitar 2016-2017 două grupuri de studenti în incinta universităţii din Cluj, unul ocupându-se de programare în limbajul C, care va fi format din 40 de studenţi, şi unul de securitate, pen-testing şi atacuri informatice, avand un număr de 25 studenţi. Cei care se înscriu pentru aceste cercuri vor putea beneficia până şi de oportunităţi de angajare în companie sau de premii care valorează în jur de 10.000 de euro.

‘Parteneriatele public-private între universităţi şi companii ajută studenţii să devină mult mai competitivi şi să se integreze rapid în piaţa muncii. Cluj-Napoca este unul dintre oraşele de importanţă fundamentală pentru Bitdefender şi contribuie decisiv la produsele şi tehnologiile româneşti folosite de 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele’, a spus Sándor Lukács, Lead Technical Project Manager, Proactivity & Kernel Research, de la Bitdefender.

Un număr de aproximativ 200 de studenţi din Cluj au avut parte de programele de pregătire din cadrul Bitdefender în ultimii ani, unii dintre aceştia având în prezent funcţii de importanţă strategică în interiorul companiei. Un număr de 13 doctoranzi şi 15 masteranzi sunt angajaţi la Bitdefender fiind simultan implicate şi în pregătirea studenţilor, predând cursuri şi laboratoare în cadrul facultăţilor clujene.

O sută din 1.000 de angajaţi ai Bitdefender sunt angajaţi în sucursala din Cluj-Napoca. Cei care lucrează pentru companie în centrul Clujului se ocupă numai de cercetare şi dezvoltare, responsabili fiind de tehnologiile cheie din companie, care sunt vândute mai departe de partenerii Bitdefender, fiind folosite de utilizatori din mai mult de 150 de ţări.

Leave a Reply