Gustul dulce şi cremos al cartofilor dulci i-a ajutat să devină un aliment extrem de îndrăgit în rândul copiiilor şi de multe ori şi al adulţilor.

Pe lângă faptul că sunt extrem de săţioşi, datorită numărului scăzut de carbohidraţi aceste legume sunt ideale şi în cazul dietelor.

Persoanele care îşi doresc să mai scape de câteva kilograme în plus şi se privează de alimentele dulci deoarece sunt pline de zaharuri rafinate pot apela cu încredere la un deşert uşor preparat din aceste alimente miraculoase.

Pe lângă faptul că satisfac pofta de dulce şi oferă doză de energia de care aveai nevoie, cartoful dulce poate deveni o masă perfectă pentru cei care suferă de diabet deoarece ajuta la reglarea zahărului din sânge.

Indicele glicemic extrem de scăzut ajuta bolnavii de diabet să-şi regleze supradoză de zahăr din sânge. În Statele Unite, cartoful dulce este omniprezent în mesele de prânz şi este o sursă impresionantă de vitamin şi beta-caroten.

Pe lângă faptul că este mult mai sănătos decât cartoful obişnuit, acest aliment este o sursă ideală de antioxidanţi. Prin urmare, ar fi recomandat să-l introducem în alimentaţia noastră în acest sezon, în care suntem predispuşi la răceli şi viroze.

Piureul din cartofi dulci reprezintă una dintre primele mese solide ale bebeluşilor iar aceştia, pur şi simplu, îl adoră!

Un alt beneficiu al acestor legume miraculoase este faptul că se digera foarte uşor iar cazurile în care bebeluşi au dezvoltat alergii au fost extreme de rare. În cazul în care vă decideţi să îi consumaţi, ideal ar fi să-I ţineţi la rece, deoarece căldura le alterează gustul.

Leave a Reply