Oamenii de știință sunt în procesul de editare a genelor umane pentru a crea o ființă umană.

O companie de biotehnologie din SUA are planuri de a produce prima ființă umană modificată genetic, până în 2017, folosind noul instrument de editare a genomului CRISPR.

Deja știm că un organism modificat genetic este un organism care a avut ADN-ul modificat în vreun fel prin inginerie genetică. În general, organismul este modificat cu ADN de la un alt organism, fie ea o bacterie, planta, virus sau animal.

De la animale și plante, alterarea ADN-ul a prins acum cu ființe umane. La scurt timp, vom vedea ființe umane modificate genetic.

Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats (CRISPR) este un nou instrument de editare genetică, pe care oamenii de știință susțin ar putea transforma domeniul biologiei. De fapt, de mai mulți ani de acum, oamenii de știință au făcut experimente cu privire la tehnicile de editare a genei, în scopul de a găsi cel mai bun instrument pentru a modifica ADN-ul ființelor umane. Prin această căutare genele de animale şi plante au fost modificate de către oamenii de știință.

Odată cu descoperirea CRISPR, ea permite oamenilor de ştiinţă să editeze gene umane cu o precizie fără precedent, eficiență și flexibilitate. Până în prezent, oamenii de știință pretind că au CRISPR folosite cu succes pentru a crea maimuţe cu mutaţii direcţionate pentru a preveni infecţia cu HIV în celulele umane.

În 2015, oamenii de știință chinezi au anunțat că folosit cu succes CRISPR pentru a crea un embrion uman modificat genetic. În luna aprilie 2016, aceiași cercetători chinezi au anunţat că au modificat genetic un alt embrion uman.

Leave a Reply