Mai multe persoane sunt dispărute și alte persoane au fost rănite grav după o explozie uriașă la o fabrică chimică din Germania.

Secvențe video au arătat flăcări în creștere înalte de sute de metrii în aer de la sediul BASF din Ludwigshafen, în această luni.

Compania a declarat că lucruul pe o conductă a fost considerat a fi cauza exploziei, la ora locală în jurul orei 11:30.

‘Lucrările la o conductă au dus la o explozie cu incendii secundare’, a declarat un purtător de cuvânt al BASF.

‘Mai multe persoane au fost rănite. Mai multe persoane sunt încă date dispărute.’

Cauza exploziei a fost investigată de serviciile de urgență care au luptat flăcările, autoritățile germane au informat.

Rezidenții din orașele vestice vecine ale Ludwigshafen și Mannheim au fost rugați să rămână în interiorul locuinţelor și să păstreze ușile și ferestrele închise pentru a nu fi expuşi fumului negru de la explozie.

Copiii au fost, de asemenea, ţinuţi în interior, la creșe și școli, cu rezidenții locali care au raportat dificultăți de respirație, conform ziarului Rheinpfalz.

Complexul chimic este sediul central al BASF, cel mai mare producător chimic din lume, care angajează în jur de 33.000 de oameni doar la fabrică din Ludwigshafen.

Compania produce o gamă largă de produse industriale, inclusiv solvenți, adezivi, petrochimice, materiale plastice și de îngrășăminte.

S-a înființat şi un telefon de urgență pentru oricine este preocupat de explozie, oamenii fiind rugaţi să sune la numărul 0800 5050 500 în caz de nelămuriri sau urgente legate de incident.

Leave a Reply