CD A19 / 6135 / Inspectorii Primariei sectorului 6, impreuna cu reprezentantii Politiei Economice, au efectuat, o razie in Piata Veteranilor, unde au surprins mai multi comercianti care furau la cintar. 17.01.2001 - Bucuresti Foto: Lucian Alecu © Mediafax Foto

Potrivit unui studiu iniţiat de UE, românii nu consumă suficiente legume şi fructe. Din nefericire, experţii Eurostat ne-au clasat pe ultimul loc la acest capitol. Contrar indicaţiilor, doi din trei români care depăşesc vârsta de 15 ani nu consuma aceste alimente în fiecare zi.

Vecinii de origine bulgară ni se aseamănă: 58,6% din ei nu consumă suficiente legume şi fructe. Poziţiile fruntaşe au fost ocupate de greci şi de croaţi, care se declară dependenţi de aceste alimente.

Potrivit specialiştilor, consumul regulat de fructe şi legume reprezintă cheia unei diete echilibrate şi a unui sistem digestiv sănătos.

Potrivit Eurostat, consumul de fructe şi legume este influenţat şi de gradul de educaţie. Se pare că în zonele în care consumul acestor alimente este mult mai frecvent şi nivelul de educaţie este unul mult mai ridicat.

În general femeile consumă cantităţi mai mare de fructe şi legume decât bărbaţii.

Nutriționiștii spun că, pentru că starea de sănătate să fie bună, este important și necesar să fie mâncate zilnic fructe și legume. Chiar dacă toate fructele sunt sănătoase, sunt câteva care oferă mai multe beneficii, și sunt cele pe care trebuie să le incluzi în alimentație.

Kilogramele în exces pot dispărea cu un regim bogat în crudități – dacă ții cont de conținutul caloric al fiecărui aliment în parte. Legumele au, în general, mai puține calorii decât fructele, deci pot fi mâncate la discreție, crude, fierte sau coapte.

Leave a Reply