Lupta din Siria a pus lumea “în pragul unui război global”, potrivit vice prim-ministru al Turciei.

Numan Kurtulmus a spus că se teme de un al treilea război mondial din cauza tensiunilor în creștere dintre Rusia și SUA, care se află pe părți opuse ale conflictului din Siria.
Secretarul britanic de externe, Boris Johnson și secretarul de stat american John Kerry au avertizat că sancțiunile economice ar putea fi impuse către Rusia și Siria.

În timp ce Marea Britanie şi Statele Unite au cerut președintelui sirian Bashar al-Assad să demisioneze, Rusia susține regimul și-a lansat atacuri aeriene asupra orașului Alep.

Dl Kurtulmus a spus: “În cazul în care acest război proxy continuă, după ce acest lucru, permiteți-mi să fie clar, America și Rusia vor ajunge la un punct în care războiul va fi inevitabil.”
El a declarat că lumea este acum “la un pas de începutul unui mare război regional sau global”.

Cuvintele domnului Kurtulmus “sunt cel mai recent indicator că războiul pe o scară mai mare ar putea fi în chiar după colţ.

Şefii militari americani cred că un război este “aproape garantat”, iar oamenii construiesc buncăre în anticiparea unui război nuclear.

Potrivit activiștilor, loviturile aeriene au ucis cel puțin 36 de persoane în Alep ieri, inclusiv mai mulți copii.

Turcia este un aliat al Marii Britanii și al Statelor Unite și a făcut parte din coaliția de direcționare Isis cu lovituri aeriene. Aceasta a ajutat, de asemenea ca luptătorii rebeli să revendice teritoriul de la Isis în Siria și Irak.

Leave a Reply