Dylan Woodley, în vârstă de trei la momentul respectiv, îşi mânca masa de prânz, atunci când o bucată de carne i s-a blocat în gât.

El a fugit în bucătărie pentru a-i cere mamei lui, Ally Wheatley, ajutorul, iar ea a încercat cu disperare să îi îl bată pe spate pentru a încerca să disloce bucata de şuncă.

Dar, în ciuda reacțiilor rapide ale mamei sale, Dylan a rămas nemişcat, pe când Ally, 27, a fost forțată să îi facă respiraţie gură la gură până a sunat la 112 pentru a obține o ambulanță, în noiembrie anul trecut.

Paramedicii au preluat cazul în câteva minute, dar creierul lui a fost privat de oxigen timp de 45 de minute în total, lăsându-l cu leziuni cerebrale severe.

‘Îmi amintesc că am strigat în telefon la operator: ‘nu pot face acest lucru din nou’’, a adăugat Ally, care a trebuit să îi facă respiraţie gură la gura copilului, după ce a inhalat vomă ca un nou-născut prematur.

Medicii au aspirat șunca și l-au dus cu o ambulanță aeriană la Bristol Royal Infirmary, în timp ce Ally i-a urmat într-o mașină de poliție.

El a fost în cele din urmă resuscitat și pus pe un ventilator, dar scanarea a arătat că lipsa de oxigen a “afectat fiecare parte a creierului său”.

În ciuda calvarului lui Dylan, s-a trezit, dar atunci a fost diagnosticat cu hipoxie – leziuni severe ale creierului – precum și paralizie cerebrală tetraplegică.

Aproape la un an de la accident, Dylan este încă în spital, unde primește îngrijiri 24 de ore la terapie intensivă, cu mama care locuieşte în apropiere în condiţii familiale.

Leave a Reply