Un tânăr de 15 ani din județul Arad a decedat din cauza unor complicaţii provocate de rujeolă. Adolescentul nu a fost vaccinat contra acestei boli, apropiații spunând că s-a pricopsit cu boala de la rude, care erau şi ele nevaccinați.

Băiatul a fost declarat mort de către medici dimineața aceasta la Spitalul Județean din Arad. Tânărul a fost internat încă de duminică, suferind de o complicaţie pulmonară cauzată de rujeola, această boală fiindu-I însă fatală.

Aradul este pe al doilea loc în țară când vine vorba de numărul de cazuri de rujeolă, şi anume 132. Aici au fost de asemenea înregistrare alte două decese din cauza acestei boli.

Oficiali de la Ministerul Sănătății au declarant, acum o lună, că este epidemie de rujeolă pe toată suprafaţa țarii.

Cazurile de rujeolă s-au multiplicat de zeci de ori în decursul unui singur an. În luna aprilie, Ministerul Sănătăţii a semnalat existenţa a 79 de cazuri diferite de rujeolă în Cluj şi Bistriţa, cerând astfel mobilizarea de urgenţă pentru a se desfăşurară campaniile de vaccinare. În luna septembrie, ministerul a declarat că în primele opt luni ale anului, s-au înregistrat un număr de 675 de cazuri confirmate de rujeolă, în 23 de județe din ţară.

Rujeola este o boală infecțioasă foarte contagioasă care se caracterizează prin febră, secreții nazale și oculare, tuse și erupții cutanată.

Rujeola are o perioadă de incubație între 7 şi 14 zile şi se prezintă cu febră , rinoree, tuse chinuitoare și conjunctivită. După două sau trei zile apare şi o iritație specifică bolii.

În afară de asta, în punctual culminant a bolii, temperatura corpului poate depăși până şi 40 °C şi poate fi  însoțită de conjunctivită, tuse chinuitoare, sensibilitate la lumină,  iritație extensivă și prurit blând.

Leave a Reply