V-aţi întrebat vreodată de ce niciunul dintre personajele create de Disney nu are mamă?

Acest secret a fost desluşit de producătorul american Don Hahn şi este unul destul de logic dacă stăm să ne gândim bine.

‘Filmele Disney sunt despre maturizare, despre creştere. Animaţiile durează 80 – 90 de minute și sunt despre acea zi din viaţa ta când trebuie să îţi asumi şi să accepţi responsabilitatea. Leul Simba a fugit de acasă, dar a trebuit să se întoarcă. Pe scurt, este mult mai rapid să ai personaje care cresc şi se maturizează atunci când nu se ciocnesc de părinţii lor. Mama lui Bambi este ucisă, aşa că Bambi trebuie să se maturizeze şi să crească mare. Belle îl are doar pe tatăl ei, dar acesta se rătăceşte, aşa că ea trebuie să intre în această poziţie de maturizare’, a declarat creatorul filmelor animate ‘Frumoasa şi Bestia’ sau ‘The Lion King’.

Pe lângă varianta dezvăluită de producătorul în vârstă de 60 de ani, misterul din spatele personajelor Disney orfane de mamă mai ascunde ceva.

Potrivit presei americane, legendarul regizor şi scenarist Walt Disney a decis să nu includă în filmele sale și părintii personajelor animate deoarece acesta se simţea, oarecum, responsabil pentru trecerea în nefiinţă a mamei sale.

Pentru a-şi demonstra recunoştinţa celor care l-au crescut, Walt le-a cumpărat părinţilor săi o locuinţă. La scurt timp după ce mama şi tatăl lui Walt s-au instalat în noua casă, acesta a angajat un muncitor de la studio pentru a rezolva o problemă a centralei de încălzire.

În acea noaptea, o scurgere de gaze a provocat moartea mamei sale, Flora iar tatăl său a fost transportat la spital de urgenţă.

Potrivit surselor din anturajul regizorului, acesta evita să vorbească despre moartea mamei sale, exprimându-şi durerea şi lipsa mamei sale în poveştile pe care le crea.

Leave a Reply