Sărmanii elevi sunt nevoiţi să stea mai mult de cinci ore pe zi în frig, deoarece primăria din Petroşani nu furnizează căldură în nicio instituţie de învăţământ.

Potrivit unor surse locale, elevii îngheaţă de frig în timpul orelor deoarece primăria din Petroşani a avut numeroase neînţelegeri cu furnizorul de agent termic.

Datorită scandalului dintre administraţia locală şi Complexul Energetic Hunedoara, cei mici sunt nevoiţi să vină la şcoală îmbrăcaţi în cele mai groase haine, în timp ce unii au decis să-şi aducă până şi paturi.

Potrivit cadrelor didactice, în saloanele de clasă temperatura nu depăşeşte 6 grade Celsius. Ba mai mult, din cauza situaţiei inacceptabile foarte mulţi elevi s-au şi îmbolnăvit.

‘Pe noi ne afectează indolența politicienilor, pentru că suntem siguri că nici la primar în birou și nici la directorul Complexului Energetic Hunedoara, dimineața, la ora opt, nu sunt șase grade Celsius’, a declarat un profesor.

Directorii instituţilor de învăţământ susţin că în cazul în care situaţia nu se va remedia, se vor vedea obligaţi să scurteze orele de curs.

În zadar au încercat să remedieze situaţia cu ajutorul unor radiatoare deoarece acestea nu au capacitatea necesară pentru a încălzi încăperi mari precum o sală de curs.

Contactaţi şi traşi de răspundere de către jurnalişti, funcţionarii primăriei susţin că aceştia au anticipat încă de la începutul anului că vor avea probleme cu furnizorul de agent termic.

Potrivit primarului Florin Tiberiu Iacob Ridzi, toate şcolile din Petroşani au fost echipate cu centrale pe gaz. Ridzi susţine că acestea vor fi pornite în cel mult două săptămâni.

Leave a Reply