Un sat fermecător din România a devenit o locaţie turistică extrem de apreciată în rândul turiştilor din Germania, Franţa, Olanda, Italia şi Statele Unite.

Mulţi dintre ei au şi-au părăsit ţările de origine şi s-au stabilit în Richiş.

Acest sat pitoresc, care a furat inimile străinilor se află în judeţul Sibiu şi potrivit turiştilor, satul de viticultori le aminteşte de copilărie.

Pe lângă faptul că este un loc desprins parcă din poveşti, Richiş este o aşezare istorică şi a fost înfiinţat în urmă cu 700 de ani.

Cunoscut în epoca medievală drept ‘satul celor bogati’, sătucul sibian a furat inimile soţilor Schimd. Cuplul de origine germană a vizitat satul la îndemnul fiului lor şi s-a îndrăgostit pe loc de aşezarea primitoare.

‘Richiş e a două casă pentru mine. Am o viaţă bună aici cu soţia mea, mult mai bună decât în Germania’, a declarat Heribert Schmid.

În urmă cu doi ani, nemţii au decis să-şi achiziţioneze şi o locuinţă în Richiş. Heribert împreună cu alţi turişti străini au înfiinţat şi o comunitate restrânsă în Richiş, unde se bucură de liniştea specifică locului.

La scurt timp după soţii Schimd, olandezii Eleine şi Martin au vizitat Richiş în anii 90’ şi au jurat să se întoarcă.

‘Tot ceea ce ne înconjoară, atmosfera, uitaţi-vă la dealurile din jur! Natură! Şi să nu uităm ce le spunem mereu românilor: Fiţi mândri cu propria ţară! Sunt atâtea naţionalităţi care au ales să-şi ia o casă aici. Trebuie să fie ceva special la locul ăsta!’, au declarat cei doi.

Turiştii stabiliţi în Richis şi-au deschis mici afaceri şi un centru infoturistic. Comunitatea de străini este formată din nemţi, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani.Richis 2 richis 3 richis 4 richis 5 richis

Leave a Reply