Există câteva lucruri care întotdeauna merită păstrate pentru tine. A spune lumii despre ele – oricât de mult ţi-ai dori – pur și simplu nu va aduce nimic bun. Iată șapte dintre lucrurile cele mai importante care credem că ar trebui să fie păstrate întotdeauna un secret:

1. Nu dezvălui planurile tale cele mai ambițioase. Trebuie să păstrezi tăcerea cu privire la acestea până când ai reușit, de fapt, să le îndeplineşti. Astfel de planuri de multe ori au puncte slabe și prost gândite, piese pe care nu le-ați observat; Prin urmare, sunt șanse ca cineva le-ar putea vedea din afară destul de ușor, ceea ce ar putea să vă descurajeze sau chiar să vă facă să renunţaţi.

2. Nu împărtăşiţi în mod deliberat informații cu privire la orice fapte bune sau generoase sau munca de caritate pe care le-ați făcut. Cea mai mare virtute constă în a face ceva bun fără speranță de recunoaștere. Vorbind despre astfel de lucruri poate duce rapid la aroganță. Dacă simțiți nevoia, poate ar trebui să vă gândiţi de ce aţi făcut cu adevărat aceste lucruri – este o dovadă de altruism sau dorința de a fi lăudat?

3. Nu dezvăluiţi niciodată secretele stilului de viață. Nu merită să vă lăudaţi cu privire la modul în care aţi trecut pe o dietă, sau de felul în care aţi depăşit obiceiul de a dormi prea mult dimineața, sau că aveţi un apetit pentru sex destul de ridicat. Dacă ați renunțat la plăcerile lumești de dragul scopurilor spirituale, atunci nu are nici un sens să vorbiţi despre asta – starea emoțională trebuie să fie armonioasă, iar o astfel de dorinţă de a impresiona pe alții și de a primi laude este un semn că acesta nu este.

4. Un alt lucru pentru care trebuie să păstraţi tăcerea sunt acele momente în care ați dat dovadă de curaj sau eroism. Cu toții dăm de diferite provocări în fiecare zi – atât în lumea exterioară cât și în cea interioară, în propriile noastre minți. Nu voi ar trebui să decideţi dacă acestea sunt demne de recunoaștere – în asta constă lecția.

5. Niciodată nu împărtăşiţi gândurile pe care le considerați a fi cunoștințele dumneavoastră luminate ale universului și asupra problemelor de viață și de moarte. Este doar interpretarea voastră, mai degrabă decât adevărul obiectiv, și sunt șanse să pară condescendent altora numai atunci când încercați să-i convingeti că greşesc. Doar în cazuri foarte rare, cineva va beneficia cu adevărat de ideile voastre cu privire la acest subiect.

6. Niciodată nu trebuie să dezvăluiţi problemele familiale altora. Trebuie să aveţi întotdeauna în minte: cu atât mai puțin divulgaţi secrete despre familia voastră altora, cu atât mai puternic veţi fi. Astfel de lucruri nu pot fi niciodată altundeva în afară de intimitatea propriei case, între cei dragi. Cu cât mai mult vă plângeţi altora despre ele cu atât mai greu vă va fi să le depăşiţi.

7. Nu vorbiti despre toate lucrurile neplăcute pe care le-ați auzit că oamenii le spun sau fac. Aşa cum este posibil să vă murdăriţi hainele, tot aşa puteți, de asemenea, să vă murdăriţi şi mintea. Și persoana care povestește toate lucrurile nebune și îngrozitoare pe care le aude și vede, de îndată ce ajunge acasă nu este diferită de cea care uită să îşi dea jos pantofii atunci când intră pe ușă.

Leave a Reply