Atunci când vine sezonul rece şi probleme ale pielii încep să se intensifice. Unele din aceste problem sunt şi erupţiile acneice, fiind la fel de frecvente atât la tineri, cât şi pentru adulţi.

Persoanele cu acnee ar da orice să scape într-un fel de coşuri în cel mai scurt timp. Dar de la a vrea până la o manevră greşita nu este uneori decât un pas. Terapiile naturiste fanteziste, agresarea pielii şi machiajul în exces, au toate o contribuţie când vine vorba de agravarea acneei.

‘Soarele usucă pielea şi aparent îmbunătăţeşte aspectul tenului acneic uniformizând culoarea. În acelaşi timp, căldura şi lumina intensifică secreţia de sebum şi acumularea lui la nivelul porilor, cu accentuarea erupţiei de acnee după sezonul estival,’ spune doctorul dermatolog Mihaela Leventer.

‘O altă greşeală frecventă este lipsă de perseverenţă în tratamentul recomandat de specialist, abandonul după câteva zile sau săptămâni fiind adesea întâlnit. Ameliorarea se obţine treptat şi un tratament corect se întinde pe o perioadă lungă de timp. Tratamentele de acnee urmează nişte paşi care trebuie respectaţi în toată perioada de risc, adică în pubertate, adolescenţă. După încheierea acestei perioade, îngrijirea cosmetică antiseboreică ar trebui să fie regulă, aşa cum ne obişnuim cu pastă de dinţi şi cu periuţa, adică toată viaţa,’a mai adăugat aceasta.

Specialiştii au insistat dinotdeauna asupra folosirii cu raţionament a terapiei în care sunt incluse anticoncepţionalele. Ele nu se iau la întâmplare niciodată.

‘Nu orice contraceptiv este bun şi nu oricui. Administrarea lor se face după protocoale de lucru bine stabilite şi se ţine cont de vârstă, analize şi ecografia ovarelor atunci când se alege tratamentul’, a accentuat doctorul Mihaela Leventer.

Consultul dermatologic trebuie să fie primul gest al pacienţilor care vor să nu mai aibă acnee într-un timp cât mai scurt. În afară de asta, medicii i-au sfătuit pe părinţi să nu intervină în leziunile de acnee care apar la copii şi să încerce să nu-i încurajeze de la vârste fragede să folosească fondul de ten. Când vine vorba de dietă, trebuie evitate dulciurile în exces, precum şi laptele care provine de la animale ce au fost tratate cu hormoni.

Leave a Reply