Google vrea să știe că mereu tot ce căutaţi.

Astăzi, Eyefluence a anunțat că a fost achiziționată de către Google. Interfața de urmărire a fost fondată în 2013 şi a ridicat 21.6 milioane de dolari în fonduri de la investitori, inclusiv de la Intel Capital, Jazz Venture Partners, Motorola Solutions Capital de Risc și NHN. Termenii acordului nu au fost încă dezvăluiţi.

Daydream, platforma de realitate virtuală luna viitoare cu noile caşti Daydream, va exista deja în atenția potenţialilor cumpărători fiind îndreptată spre eforturile sale privind noile căşti.

Ochi-de urmărire este o tehnologie foarte importantă pentru viitoarele seturi de căști de realitate virtuală. Alte companii din spațiul cum ar fi SMI și Tobii au făcut  eforturilor dedicate folosirii ochiului ca o metodă de semnalizare de atenție în interfețe, dar Eyefluence s-a dedicat în totalitate cu ajutorul indiciilor pentru navigarea în meniuri și pentru a face selecții.

Eyefluence permite utilizatorilor să poarte realitatea virtuală montată pe cap sau pe ochelari augmentaţi care se folosesc de ochii lor ca un mouse și cu care se pot face selecții numai prin simple mișcări. Ochi de urmărire au şi alte cazuri de utilizare un pic mai tehnice, cum ar fi de redare foveated, care permite display-urilor de înaltă densitate pentru a alege selectiv zone ale ecranului pentru a afișa imagini la rezoluție mai mică în funcție de cazul în care sunteți de fapt, accentul fiind pe afișaj.

Alte companii din acest spațiu includ Fove, care începe pre-comenzile pentru setul cu cască său VR cu senzori de ochi-de urmărire la începutul lunii viitoare.

Această achiziție nu este într-adevăr o mare surpriză pentru cei mai mulți care au văzut tehnologia impresionantă a lui Eyefluence deaproape.

Leave a Reply