Deşi au dat un număr record de amenzi, Regia Autonomă de Transport București nu s-a ales cu nimic de pe urma acestora.

Potrivit presei locale, între 2013 şi 2015, controlorii companiei de transport public au dat amenzi în valoare de nu mai puţin de 10 milioane de euro.

Trăind cu impresia că în decursul celor trei ani, în conturile regiei se strânge o sumă frumuşică, mare a fost surpriza reprezentanţilor RATB când au descoperit că cele 10 milioane de euro lipsesc.

Se pare că suma a fost împărţită între sucursalele din Constanţa, Alexandria şi Iaşi, mai exact oraşele în care locuiesc persoanele amendate.

Faptul că aceştia au renunţat la o parte considerabilă din controlori face parte dintr-o strategie elaborată, menită să determine oamenii să cumpere bilete.

Potrivit Libertatea, compania cu sediul central în Capitală nu câştigă foarte mult de pe urma amenzilor, ci de pe urma biletelor achiziţionate de călători în timp ce amenzile babane intră în conturile oraşelor pe care le-am menţionat mai devreme.

‘Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetele locale’, a declarat patronul RATB Doman Daniel Florentin.

Potrivit ultimului studiu realizat de RATB, controlorii au oferit amenzi în valoare de 10 milioane de euro călătorilor care au refuzat să-şi achiziţioneze bilete. Deşi s-au ‘chinuit’ să ofere cât mai multe amenzi, aceştia nu s-au ales cu aproape nimic. Amenzile impresionante au fost încasate de oraşele din care provin amendaţii.

Leave a Reply