În România, ratele divorţurilor au ajuns undeva la 25% pentru anul 2015, conform statisticilor de pe site-ul INS, ceea ce reprezintă un număr total de divorţurilor în raport cu numărul total de căsătorii într-o perioadă de un an.

 

Mai exact, una din patru căsătorii s-a sfârşit prin divorţ, în decursul anului trecut. Numărul cel mai mare de divorţuri s-au înregistrat în Bucureşti, urmat de Constanţa şi Prahova. La celălalt pol, cu cel mai mic număr de divorţuri se afla judeţe precum Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa.

 

Un studiul denumit ‘Divorce Journey’ spune că femeile din capital mai dispuse să divorţeze decât celelalte deoarece acestea se pot întreţine şi fără ajutorul unui bărbat şi îi pot întreţine şi pe copiii lor, datorită propriilor venituri. Un număr de 11% din cele aproape 31.500 de divorţuri care au fost intentate în anul 2015 în ţara noastră, au fost în Bucureşti.

 

“Datele noastre arată că femeile sunt cele care intentează divorţul mai des decât bărbaţii, principala cauză declarată fiind infidelitatea partenerilor. O mare parte a femeilor divorţate din Bucureşti sunt femei independente financiar, care îşi pot permite să plătească consiliere pentru a depăşi această problemă dificil de gestionat la nivel emoţional şi social”, a spus Dr. Gabriela Saulea, manager la Divorce Journey.

 

Acelaşi studiu afirma că femeile sunt cele care vin primele şi cer ajutorul specialistului pentru a-şi reveni după divorţ. Rata de prezenţă care ar ajuta în depăşirea problemelor din sau de după divorţ este în general de 80% la femei şi de numai 20% la bărbaţi. Totuşi, mai mulţi bărbaţi (60%) accesează Divorce Journey pentru a se educa online sau pentru a citi articole pe tema aceasta.

 

“Revenirea după trauma psihologică a divorţului este facilitată de deschiderea către ajutorul exterior şi din dorinţa fiecăruia de a înţelege importanța acestui eveniment în viaţa lui. Femeile se folosesc de diferite abilităţi pentru a trece peste trauma divorţului. Ele sunt mai atente la nevoile emoţionale, sunt mai deschise decât bărbaţii să caute ajutor, reuşesc să se înconjoare de un sistem de sprijin pozitiv pentru ele şi copiii lor”, a continuat Dr. Gabriela Saulea.

Leave a Reply