Filiala nemţească BMW cu sediul în Coreea de Sud va rechema înapoi în fabrica un număr de 23 de modele de autoturisme, asta după ce defecțiuni la dispozitivul de control al emisiilor au fost detectate, au declarat oficialii guvernamentali, au spus cei de la agenția Yonhap.

Compania BMW din Coreea a început rechemarea voluntară începând cu data de 12 octombrie, a două modele ce prezentau defecţiuni, pe benzină, și alte 21 de modele pe motorina, acestea având probleme ce au fost detectate la un dispozitiv de recirculare a gazelor de eșapament precum și a altor echipamente, a declarat Ministerului Mediului.

 

Această operațiune de rechemare va afecta un număr de 11.548 de vehicule, modelul BMW 520d fiind de asemenea inclus, fiind dealtfel şi cel mai vândut produs care a fost importat în Coreea de Sud încă de la începutul acestui an. Aproximativ 4.400 de bucăţi ale acestui model au fost vândute începând cu anul acesta și până luna trecută, relatează Asociația Distribuitorilor și Importatorilor de Autoturisme din Coreea de Sud.

 

Producătorul de autoturisme a contactat fiecare client în mod individual și i-a anunţat în ceea ce privește rechemarea maşinilor.

 

După spusele Ministerului, vânzările maşinii Ford Focus 1.5 au fost oprite încă de la finalul lui septembrie fiind solicitată şi o rechemare, ţinând cont că producătorul de autoturisme a eşuat în a îndeplini standardul de emisii impus de țara.

BMW, prescurtarea pentru Bayerische Motoren Werke AG ( Uzina Bavareză de Motoare SĂ), este producătorul german de autoturisme, motociclete și motoare. Compania BMW este organizată ca societate pe acțiuni, fiind înregistrată în DAX la Bursa din Frankfurt.

Leave a Reply