Corina Chiriac sărbătorește astăzi ziua sa de naștere. „Doamna muzicii ușoare românești” este născută la 26 octombrie 1949 în București, împlinind azi minunata vârsta de 67 de ani.

Artistă a fost una din solistele de cel mai mare succes din muzică ușoară din timpul anilor ’70 și ’80 remarcându-se dealtfel și ca actriță, realizatoare de emisiuni de televiziune sau compozitoare.

Cântăreaţa a moștenit talentul incredibil pentru cântat de la părinții săi. Tatăl ei a fost compozitorul Mircea Chiriac, născut în 1919 şi decedat în 1994, fost profesor al Conservatorului Ciprian Porumbescu din București. Mama artistei, Elisabeta Chiriac, a avut şi ea strânsă legătură cu muzică, fiind profesoară de pian tot la Conservator.

Corina Chiriac a debutat în muzică în martie 1970 la un concurs TV numit „Steaua fără nume”. Tot în acel an, solista s-a lanseat în ţara cu melodia „Valurile Dunării”, începând în acest fel seria concertelor peste hotare.

Debutul său în mediul internațional s-a produs la „Zilele culturii române” ţinute în Polonia. Succesul artistei a dus la includerea să printer cei ce urmau să reprezinte ţara noastră la Festivalul Internațional „Cerbul de aur” ţinut la Braşov.

Acum în vârstă de 67 de ani, Corina Chiriac a fost, în tinerețe, printre cele mai dorite femei din ţară, având însă două mari iubiri: Ovidiu Lipan Țăndărică și un celebru artist ceh, Karel Gott.

Cântăreaţa a trăit o poveste frumoasă de dragoste când era mai tânără cu renumitul toboşar Ovidiu Lipan Țăndărică, relația lor fiind mediatizată însă abia în anii ‘90. La câţiva ani după aceea, Țăndărică a declarat că îi pare rău că nu a încercat să o ia de soție pe Corina.

Leave a Reply