Preşedintele clubului sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ se află în acest moment la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Ploieşti.

Deşi se afla în închisoare, prezenţa fostului primar al oraşului Piatra Neamţ a fost solicitată de către procurorii care se ocupă de dosarul penal deschis în numele prietenului său Vasile Blaga.

Politicianul a intrat în închisoare luna trecută şi are de ispăşit şase ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru abuz de influenţă în dosarul Microsoft.

Potrivit Agerpres, acesta a fost citat de către procurori pentru a-l înştiinţa că îi vor fi puse sub sechestru o serie de proprietăţi şi bunuri.

În ceea ce priveşte dosarul care îl vizează pe Vasile Blaga, se pare că cei doi au comis o serie de infracţiuni în anul 2009, cu scopul de a obţine fonduri pentru partidul politic din care fac parte.

‘Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să ‘cotizeze’ pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană’, a declarat un purtător de cuvânt al DNA.

Leave a Reply