Experţii au anticipeat o eventuală creştere a fluxului de imigranţi dinspre China înspre Rusia, aproxiamand că până în 2050, populaţia de chinezi e posibil să devină a doua cea mai mare grupare etnică de pe teritoriul Rusiei, a relatat Zhanna Zayonchkovskaya, specialistă în migrarea internaţională.

‘Numărul şomerilor din China este mai mare decât întreaga populaţie a Rusiei. Dacă menţinem relaţii diplomatice solide cu China, atunci, consider că până în 2050, chinezii ar putea deveni al doilea cel mai mare grup etnic de pe teritoriul rus, după ce vor depăşi populaţia migratoare din Asia Centrală’, a spus Zhanna Zayonchkovskaya.

Potrivit doamnei Zayonchkovskaya, unele din motivele pentru care a crescut alarmant fluxului migrării şi vor mai creşte şi după anul 2030 sunt din cauză că majoritatea tinerilor care locuiesc în Asia Centrală deja au părăsit statele natele ca să muncească sau să studieze în ţările învecinate.

Cetăţeni din Tajikistan şi Uzbekistan sunt principalelii cetăţeni care migrează spre Rusia, nelipsind ucrainenii, de asemenea.

‘Dacă ne gândim la alte state de unde ar putea proveni muncitorii imigranţi, nu-mi vine în minte decât China. Rusia va avea nevoie de forţă de muncă străină pentru a asigura dezvoltarea economică’, a relatat specialistul în migrare internaţională.

Experţii au considerat că modificările ce au fost efectuate în cadrul Legii pensiilor nu vor putea echilibra situaţia în care populaţia muncitoare este decimata.

‘Creşterea limitei de vârstă a pensiei nu va egaliza valurile demografice, nici nu va rezolva problema lipsei forţei de muncă, ci doar problema Fondului de Pensii, deşi situaţia demografică va rămâne în continuare problematică’, a mai adăugat Zayonchkovskaya.

Leave a Reply