Două seisme cu magnitudinea de 5,5 și 6,1 grade pe scara Richter au cutremurat miercuri centrul Italiei, cauzând rănirea ușoară a mai multor persoane, raportează un bilanț provizoriu, la numai două luni de la cutremurul în care s-au pierdut vieţile a aproximativ 300 de oameni, tot în aceeași regiune, relatează France Presse.

În mod ironic, primul seism a salvat vieţile a mai multor oameni, făcându-I pe locuitorii să îşi părăsească casele, chiar înainte că cel de-al doilea cutremur să înceapă, fiind cu mult mai distrugător decât precedentul. Cu toate acestea, echipele de intervenție, care au intrat în acțiune în jur de miezul nopții, într-o ploaie torenţială, nu au reuşit încă să îşi facă o idee clară când vine vorba de pagube.

‘Situația este apocaliptică. Multe case s-au prăbușit’, a relatat pe un program tv Marco Rinaldi, edilul localității Ussita, preconizând că e posibil ca în comună să să nu fi existat victime.

‘Al doilea cutremur a fost lung, a fost teribil. Am trecut prin multe seisme, dar acesta a fost cel mai puternic. Din fericire, toată lumea era deja afară din case după primul’, a mai adăugat primarul.
‘Făcând un bilanț, situația nu este atât de catastrofală cum ne-am fi așteptat’ având în vedere magnitudinea seismelor, a relatat șeful presei protecției civile, Fabrizio Curcio: ‘Câțiva răniți și multă panică.’

Serviciile de urgență ce aparţineau de diferite spitale din acea regiune au ajutat zeci de persoane ce prezentau răni ușoare, niciun caz mai grav nefiind semnalat pentru moment.

Un bărbat cu vârsta de 73 de ani, locuitor al orașului Tolentino, a decedat ca urmare a unui atac de cord, ca urmare a unui posibil șoc cauzat de cutremure, relatează DPA, după agenția italiană ANSA.

Leave a Reply