Cel mai în vârstă membru al Casei Imperiale a Japoniei s-a stins din viaţă la 100 de ani.

Unchiul împăratului Akihito era internat în Spitalul Internaţional St.Luke din Tokyo şi a fost declarat decedat în jurul orei locale 08.34.

Nimeni nu ştie cauza exactă a morţii Majestăţii Sale, însă în decursul acestui an, acesta a fost internat în nenumărate rânduri în spitalul din Tokyo.

Potrivit Nippon Hōsō Kyōkai, prinţul avea o serie de probleme de sănătate, printre care pneumonie şi insuficienţă cardiacă.

La începutul verii, Prinţul Mikasa a fost suspus unei intervenţii chirurgicale extrem de delicate în care i s-a implantat un stimulator cardiac. Începând cu săptămâna trecută însă, starea de sănătate a acestuia părea că se înrăuţeşte pe zi ce trece.

Prinţul Mikasa era al cincelea copil al Împăratului Taisho şi al Împărătesei Teimei.

În anul 1989, prinţul a suferit un atac cerebral destul de sever. După acest episod, membrul Casei Regale Japoneze nu şi-a mai revenit niciodată complet.

Deşi atacul cerebral l-a ţintuit în scaunul cu rotile, acesta a fost foarte activ în activitatea politică a Japoniei şi participa în mod frecvent la ceremoniile oficiale ale Casei Regale.

Prinţul Mikasa şi Prinţesa Yuriko au trei fii şi două fiice. După căsătoria lor, aceştia au întâmpinat nouă nepoţi şi patru strănepoţi.

Născut în decembrie 1915, prințul Mikasa era cel mai în vârstă membru al familiei regale și era al cincilea la succesiunea la tronul Japoniei.

Leave a Reply