Cei şase atleţi sunt nevoiţi să returneze medaliile câştigate în timpul ediţiei din 2008 a Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing.

Potrivit AFP, Comitetul Internaţional Olimpic a hotărât să demareze o anchetă care presupune reanalizarea unor probe recoltate în timpul competiţiei din 2008.

Rezultatele testelor au demonstrat în mod clar faptul că nouă atleţi, care au luat parte la competiţia sportive, au consumat o serie de substanţe interzise.

Doar şase din cei nouă depistaţi pozitiv cu turibanol au ocupat treptele podiumului de la Beijing, iar membrii comitetului au cerut deposadarea medaliilor câştigate de aceştia.

În cursul zilei de astăzi, Comitetul Internaţional Olimpic a hotărât să facă publică lista cu numele celor nouă atleţi depistaţi pozitiv cu turbinol.

Olga Korobka, Ucraina (locul 2 la categoria 75 kg), Nastasia Novikova, Belarus (locul 3 la categoria 53 kg) şi Andrei Rîbakov, Belarus (locul 2 la categoria 85 kg).

Luptătorul din Uzbekistan, Soslan Tighiev (locul 2 la categoria 66-74 kg) și kazahul Taimuraz Tighiev (locul 2 la categoria 84-96 kg).

Atletă de origine rusă Ekaterina Volkova, ocupanta locului 3 la 3.000 m obstacole a fost şi ea depistată pozitiv.

Până acum, Comitetul Olimpic a luat la puricat 1.243 eşantioane recoltate în timpul ediţiei de vară de la Beijing şi a ediţiei din 2012 organizate la Londra.

Potrivit Agerpres, nu mai puţin de 60 de atleţi prezenţi la una din cele două ediţii au fost depistaţi pozitiv.

Numele sportivilor care vor primii medaliile campionilor deposedaţi nu au fost communicate încă.

Leave a Reply