Companiile cu sediul în România cumpără, în special, smartphone-uri premium pentru a le da angajaţilor, conform unor date ale Quickmobile. Cele mai populare telefoane de serviciu sunt Samsung, Apple sau BlackBerry.

Telefoanele care fac parte din seriile S, A, C şi J, produse de compania Samsung, sunt unele din cele mai folosite de salariaţii români, spun cei de la Quickmobile.

Modelele Samsung reprezintă în jur de 25% din totalul dispozitivelor cumpărate în 2016 de către companii. Angajaţii ce se afla în poziţii de conducere aleg, mai mult, cele mai bune produse ale Samsung, având modelul S7 în topul preferinţelor.

În ceea ce priveşte personalul din middle management sau back office, catergoria este dominată de  produsele seriilor J, C şi A, cu precădere Samsung J5, datorită fiabilităţii, multitasking-ului şi raportul optim dintre calitate şi preţ.

Apple, având modelele SE, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, plus noua generaţie de telefoane– Iphone 7 şi 7 Plus, ocupă poziţia a două în topul brand-urilor de telefoane care sunt preferate de către salariaţi.

După spusele companiei, telefoanele de la Apple, lăsând deoparte designul şi tehnologia de top, sunt foarte căutate în mediul afacerilor datorită funcţiilor multitasking care sunt foarte bine definite şi datorită stabilităţii sistemului de operare.

”Telefoanele de serviciu au renunţat de mult la a fi privite ca un beneficiu oferit angajaţilor. În ziua de azi, în care viteza comunicării reflectă eficienţa unui business, sunt o necesitate. Smartphone-urile diferă în funcţie de specificul şi cerinţele job-urilor. Cei care au funcţii de conducere folosesc vârfuri de gamă versatile, care îi ajută, de multe ori, să înlocuiască PC-ul sau laptop-ul. Angajaţii din back office utilizează terminale fiabile, mid – range, cu o durată de viaţă lungă a bateriei”, a relatat Tudor Țiboc, Manager General al Quickmobile.

Leave a Reply