‘Pizza cu scorţişoară’ reprezintă un desert tipic american. ‘La Lena’ a încercat reţeta şi ne-a dezvăluit că a fost un succes garantat.

Un desert alături de care nu dai greş, ‘pizza cu scorţişoară’ a făcut deliciul celor mici, care au devorat-o.

Potrivit ‘La Lena’, dacă aveţi un aluat gata, preparatul se obţine foarte repede. Pe lângă faptul că este crocantă şi în acelaşi timp pufoasă, mirosul de scorţişoară şi unt te îmbie să mai iei cel puţin încă o felie!

Ingrediente:

Aluat de pizza clasic – 1 buc

Faină albă – 100 g

Zahăr – 100 g

Unt 80 g să fie moale mai bine, la temperatura camerei

Scorţişoară – 1 linguriţe

Esență de vanilie – 2 buc

Zahăr pudră – 60 g

Lapte – 1 linguri

Paşi de urmat:

  1. Întindeţi aluatul şi îl mutaţi în tavă unsă cu puţin ulei, lăsaţi 10 minute să se odihnească/crească.
  2. În acest timp pregătim crusta de scorţişoară: -intr-un bol puneţi faină, zahărul simplu şi scorţişoară;
  3. Adăugaţi untul şi vanilia, amestecaţi bine cu mâna până se formează fărâmituri de aluat.
  4. Presaraţi aceste fărâmituri aromate peste blatul de pizza.
  5. Puneţi pizza la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
  6. Într-un bol mic amestecaţi zahărul pudră cu 1-2 linguri de lapte şi vanilie. Trebuie să iasă aşa o pastă de zahăr, densă, dar curgătoare.
  7. Luaţi o pungă mai groasă şi o “îmbrăcaţi” pe un pahar. Turnaţi galzura de zahăr în pungă.
  8. O adunaţi aşa într-un colţ, vom orna cu ea pizza după ce o scoatem din cuptor.
  9. Când scoateţi pizza din cuptor, tăiaţi puţin din vârful pungii şi ornaţi cu glazură pe toată suprafaţa. Deci facem asta imediat, când pizza este fierbinte.
  10. Lăsaţi puţin să se răcorească şi glazura se va întări uşor. Apoi porţionaţi şi serviţi.

Poftă Bună!

Sursa: La Lena

Leave a Reply