FBI-ul a dobândit un mandat pentru a investiga email-uri găsite pe laptop-ul unui fost consilier al lui Hillary Clinton, ca parte a investigației cu prinvinta la folosinţa candidatului democrat la preşedinţie a unui server de e-mail privat.

Măsura a venit după ce seniorul Democrat al Senatului a făcut un atac extraordinar asupra șefului FBI, James Comey, duminica, in legatura cu noua anchetă, cu liderul minoritar al Senatului, Harry Reid, avertizand că el ar fi încălcat legea.

Într-o scrisoare usturătoare, Reid a scris: “Acțiunile dumneavoastră în ultimele luni au demonstrat un dublu standard deranjant pentru tratamentul informațiilor sensibile, cu ceea ce pare a fi o intenție clară de a ajuta un partid politic peste altul.

“Biroul meu a stabilit că aceste acțiuni ar putea încălca Legea Hatch, care îi opreşte pe oficialii FBI să folosească autoritatea lor oficială în a influența alegerile. Prin acțiunea dvs. partizane, este posibil să fi încălcat legea. ”

Legea Hatch limitează activitatea politică a angajaților federali, de exemplu, oprindu-i să solicite o funcție publică sau să îşi folosească autoritatea spre „ a influența sau interferea cu rezultatul unei alegeri.”

Congresmanul democrat Steve Cohen i-a cerut lui Comey duminică seara să demisioneze. El a spus că scrisoarea lui Comey “a fost în mod clar prematură lipsit de griji și fără precedent în impactul său potențial asupra unei alegeri prezidențiale fără un fir de informații cu privire la mesajele de poștă electronică în cauză, validitatea acestora, substanța sau relevanța.”

Fostul procuror general Eric Holder s-a alăturat zecilor de foști procurori federali în semnarea unei scrisori critice adresate lui Comey.

Leave a Reply