În jur de 15.000 de persoane s-au refugiat în adăposturi temporare după un cutremur puternic produs duminică în centrul Italiei, o regiune afectată de un tremor neobosit încă din luna august.
Imagini şocante din zonele devastate arată sate, care apar aplatizate în întregime, cu tot cu clădiri istorice, inclusiv biserici sfărâmate, atunci când a lovit cutremurul la 10 kilometri sub suprafața pământului.

Remarcabil, nu au fost raportate cazuri de decese cauzate de cutremurul care a înregistrat 6,6 grade pe scara Richter – cel mai puternic seism care a lovi țara în ultimele trei decenii – mai multe orașele fiind evacuate în urma unui cutremur devastator în luna august, care a ucis aproape 300 de oameni, precum și un altul, mai devreme săptămâna trecută.

O agenție de protecție civilă din Italia a declarat că din cei 15.000 de oameni care au fost asistaţi, mai mult de 4.000 au fost puşi în camere de hotel de pe coasta Adriaticii, în timp ce alţi 10.000 au fost duşi în adăposturi temporare în regiunile Umbria și Marche.
Mai mult de 1100 de persoane sunt încă în adăposturi de la cutremurul din august. Numărul real de persoane afectate atunci se crede a fi mult mai mare, deoarece un număr destul de mare de victime s-au adăpostit la familii sau prieteni.

Seismul mortal din luna august a provocat daune grave în mai multe orașe din Italia centrală, iar seismul de duminică a pus la pământ o mare parte din structurile slăbite. Acesta a distrus o parte din turnul clopotului rămas în Amatrice, care se afla deasupra molozului ca un simbol al speranței în urma unui cutremur devastator în luna august.

Leave a Reply