Lonite, o companie elvețiană, va deschide curând o sucursală în Melbourne, oferind un produs pentru piața australiană care poate să dețină amintirile celor dragi într-un mod oarecum neobișnuit dar creativ. În laborator, această companie transformă cenușa de incinerație în diamante sintetice pentru a fi purtate ca inele memoriale și pandantive.

Guvernul SUA estimează că cel puțin 15 țări au capacitatea tehnologică de a produce diamante sintetice. Un raport al Transparency Market Research, în 2014, de asemenea, a fost evaluat pe piața mondială de diamante sintetice la 15.700.000.000 de dolari și a prezis că această piață aproape se va dubla până în 2023.

Diamante sintetice sunt utilizate pe scară largă ca abrazivi în mai multe industrii majore, inclusiv în minerit și construcții. Ele sunt, de asemenea, în cerere mare în industria electronică, extrem de profitabilă, ceea ce le face bune conductoare și alte componente importante.

Diamantele sintetice, de asemenea, şi-au făcut încet drum şi în industria bijuteriilor datorită în egală măsură cererii tot mai mari de consumatorii conștienți din punct de vedere social, care şi-au exprimat îngrijorarea privind vânzarea de diamante ilicite care a fost folosită pentru a finanța războiul și suferința umană în unele țări miniere de diamante precum Republica Democratică Congo timp de decenii întregi.

Cererea de incinerare în Australia, se face treptat, înainte de funeralii, iar această tendință este posibil să continue în următorii câțiva ani. Cercetătorul social Mark McCrindle a fost însărcinat de către Asociaţia Directorilor Australieni în Funeralii (AFDA), în 2014, pentru a obține informaţii privind percepţia australiană față de funeralii și pentru a oferii o imagine statistică a morții în Australia și a constatat că două treimi dintre respondenți preferă incinerație fata de îngropare.

Leave a Reply