Potrivit Guvernului Român, în lunile ce urmează, în Parlament se va dezbate o lege care, în mod sigur, va bucura pe toţi pensionării.

Legea, care are la bază un proiect umanitar, constă în oferirea a câte două pâini gratis tuturor bătrânilor cu pensia mai mică de 500 de lei. Raţia se va oferi zilnic şi se aplică şi în cazul familiilor nevoiaşe. Pentru a-şi ridica raţia, pensionarii trebuie să se prezinte la alimentară cu un cupon de pensie.

Pe plan financiar, proiectul va fi susţinut de consiliile locale, care vor ţine o evidenţă a persoanelor ce urmează să beneficieze de ajutorul de stat.

Noua lege vine şi cu un set de sancţiuni. În cazul în care beneficiantii vor încerca să comercializeze produsele oferite, aceştia vor fi excluşi din program pentru un an. La a doua abatere aceştia vor pierde ajutorul pentru totdeauna.

‘Sunt mii de oameni în România care nu își permit să își măcar o pâine zilnic, întrucât au o pensie de mizerie. Aceștia, dacă nu vor primi pensii mai mari, care să le asigure minimum de trăi, riscă să moară cu zile. Cred că statul ar trebui să-i ajute cumva. Măcar să își poată alina foamea cu o pâine, două, zilnic, oferite gratuit. Nu e mult, dar e totuși ceva. Să folosească banii pentru pâine la altceva’, a declarat unul dintre deputaţii implicate în proiect.

În cazul familiilor nevoiaşe, care au un venit lunar sub 1.200 de lei, raţia zilnică consta în câte o pâine pentru fiecare membru al familiei. Aceştia vor putea ridica pâinile pe baza unui cupon eliberat de administraţiile locale.

Leave a Reply