O agricultură care se vrea performantă necesita cercetare, maşini şi utilaje care să aparţină ultimei generaţii, materii prime calitative, târgul INDAGRA reuneşind să aducă sub acelaşi acoperiş toate elementele acestea, a declarat miercuri Klaus Iohannis, odată cu deschiderea Târgului Internaţional INDAGRA, unul din cele mai importante târguri de produse şi echipamente care aparţin domeniului agriculturii, horticulturii, viticulturii şi al zootehniei din partea de sud-est a Europei.

‘Acest târg este o şansă de promovare a produselor autohtone. O agricultură performantă are nevoie de cercetare, de maşini şi utilaje de ultimă generaţie, de materii prime de calitate, iar INDAGRA reuneşte sub acelaşi acoperiş toate aceste elemente. INDAGRA este o platformă bună de cooperare şi comunicare,’ a relatat preşedintele României, în deschiderea INDAGRA.

Klaus Iohannis a subliniat de asemea importanţa care o are promovarea potenţialului agricol al ţării. ‘Trebuie să ştim să promovăm potenţialul imens pe care agricultura românească îl are. Este foarte important să ştim să promovăm atuurile noastre, fie că ne referim la producţia vegetală sau la cea animală, la produsele tradiţionale sau ecologice sau la vinurile româneşti,’ a declarat şeful statului.

Miercuri, în timpul târgului INDAGRA, se va desfăşura evenimentul ‘Preşedintele în dialog cu agricultorii’, unde agricultorii participanţi vor putea să dezbată împreună cu preşedintele Klaus Iohannis perspectivele de dezvoltare şi situaţia actuală a agriculturii româneşti.
Târgul Internaţional INDAGRA se va desfăşura între 2 şi 6 noiembrie, în Capitală, la Romexpo.

Anul acesta, la Târgul Internaţional INDAGRA vor participa expozanţi ce vin din 25 de ţări. La Bucureşti se reunesc, în perioada dintre 2 şi 6 noiembrie, specialişti, fermieri, furnizori şi clienţi, unde o să fie prezentate mai multe elemente de cercetare, precum şi maşini şi utilaje ce aparţin ultimei generaţii, materii prime calitative, precum şi tehnici şi tehnologii moderne.

Leave a Reply