Autorităţile din Australia au dezvăluit informaţii noi care au legătură cu ancheta avionului Malaysia Airlines MH370, care a dispărut pe 8 martie 2014.

Noile informaţii, furnizate de către sateliţi, au arătat că avionul s-a prăbuşit în mare fără să fie controlat de cineva atunci când s-a făcut ultima comunicare prin satelit , relatează cei de la CNN.

Acest raport nou al Biroului Australian de Securitate a Transportului (ATSB) a fost dat spre a fi publicat miercuri şi aruncă o lumină nouă în unul din cele mai complexe accidente aviatice care au avut loc în istorie.

‘Analiza ultimei comunicaţii prin satelit arata ca avionul se afla într-un stadiu puternic de coborâre la momentul respective,’ menţionează raportul.

Conform simulării prezentate, avionul a coborât cu viteza de 7,6 km pe minut. Un expert aviatic al Airlineratings.com, Geoffrey Thomas, a explicat pentru dei de la CNN că raportul contrazice toate teoriile conform cărora o persoană s-ar fi aflat la manevrarea avionului în momentul în care acesta a aterizat în mare.

‘Cea mai importantă informaţie din acest raport este ca flapsul găsit în Tanzania nu era coborât. Deci acest avion nu era condus de nimeni. Nu era controlat, a rămas fără combustibil şi s-a prăbuşit în apă cu viteză mare,’ a mai explicat Thomas.

Ultima oară când aeronava a făcut contact cu un turn de control al traficului aerian a  fost la ora 1:19 MYT, 08 martie, când era deasupa Marii Chinei de Sud, la mai puțin de o oră de la decolare. A dispărut de pe ecranele radarelor controlorilor de trafic aerian la 1:22 MYT. Radarul militar din Malaezia a continuat să urmărească aeronava deoarece a deviat de la traiectoria sa de vest a zborului planificat și a traversat Peninsula Malaeziei.

Acesta a părăsit gama de radare militare din Malaezia la 02:22 în timp ce se afla peste Marea Andaman, la 200 de mile marine (370 km) nord-vest a Penang, în nord-vestul Malaeziei. Aeronavă, un Boeing 777-200ER, transporta 12 de membri ai echipajului și 227 de pasageri din Malaezia aparţinând a 15 națiuni.

Leave a Reply