Un grup de americani cu dare de mână de la Ambasada Statelor Unite şi de la Biroul de Cooperare Militară vrea să investească în municipiul Caracal nu mai puţin de un million de dolari.

Investiţia impresionantă are la bază un proiect ce presupune construirea unei grădiniţe asemănătoare celor din Vestul Mijlociu.

Potrivit Libertatea, grupul de investitori au mai construit un astfel de centru educaţional şi în Deveselu, acelaşi oraş în care şi-au stabilit şi sediul central.

Se pare că administraţia locală din Caracal este dispusă să le ofere americanilor un teren de 2.000 de metri pătraţi.

Văzând că primăria este dispusă să colaboreze, americanii au anunţat că lucrările vor începe în primăvară.

‘Va fi construită spre marginea oraşului, dar aceasta a fost locaţia pe care am putut-o găsi, acolo am avut carte funciară. Ne-am fi dorit să fie undeva mai în centru. Susţinerea financiară este prin Unitatea de la Deveselu. Va fi o clădire nouă, pe un teren de aproape 2.000 de metri pătraţi. Construcţia va avea câteva sute de metri pătraţi, fiind o creşă modernă cu toate dotările’, a declarat primarul Liviu Radu.

Potrivit consiliului local din Caracal, fondurile vor fi asigurate de Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară.

În urmă cu un an, aceleaşi organizaţii au recondiţionat şcoala generală din Deveselu. Imediat după finalizarea proiectului ce viza scoala gimnazială din comună, americanii au ridicat şi o grădiniţă ultra-performantă. Întregul proiectul i-a costat pe aceştia nu mai puţin de 800,000 de dolari.

Leave a Reply